۴ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

درباره پارک ملی گلستان - بخش دوم

زیستگاه کل و بز در پارک ملی گلستان ، تصویر از محمد بهشتی زواره

بخش اول مطلب را قبلا خواندیم و اینک بخش پایانی :

خب دلایل نگرانی ما از وضعیت گلستان چیست ؟

اول : آمار غیر منسجم . آمار برداری دقیق از گونه هایی مانند مرال و شوکا انجام نشده است ، در نتیجه دقیقا مشخص نیست که این دو گونه در چه وضعیتی هستند . شکار در زمان گاو بانگی و زیست مرال در منطقه متراکم جنگلی با میدان دید محدود برای محیط بانان کار حفاظت را سخت کرده است . مسئله این است که شکارچیان از هر نقطه ای در جاده آسیایی که از پارک عبور میکند ، میتوانند خود را به زیستگاه مرال برسانند . البته باید توجه کرد که اگر شکار مرال در فصل گاوبانگی کنترل شود ، گام مهمی در حفاظت مرال برداشته شده است . کارهای فرهنگی در این زمینه هم میتواند کارگشا باشد ، با توجه به اینکه شاخ مرال بدون نیاز به شکار حیوان قابل برداشت است و قیمت قابل توجهی هم دارد ( در آبانماه 98 که نگارنده از پارک بازدید کرد ، هر کیلوگرم شاخ مرال 250 هزار تومان معامله میشد) ، میتوان مردم محلی را به استفاده از مزایای مرالها بدون شکار آنها تشویق کرد. خوشبختانه در سالهای اخیر با برپایی چادرهای گاوبانگی ، گام مهمی در کنترل شکار مرالها در فصل گاوبانگی بوجود آمده است.

ادامه مطلب...
۲۷ آبان ۹۸ ، ۱۳:۰۰ ۰ نظر
محمد بهشتی زواره

درباره پارک ملی گلستان - بخش اول

مرکز اداری پارک ملی گلستان ، تصویر از محمد بهشتی زواره

پارک ملی گلستان ، یکی از شاخص ترین پارک ملی ایران و غرب آسیاست ، ناحیه ای اکوتونی که بسیاری از ویژگی های مناطق مرطوب را در کنار مناطق استپی دارد ، در سالهای دهه 50 شمسی ، با گزارشهایی از یوزپلنگ آسیایی ، این منطقه احتمالا یکی از معدود نقاط ایران با تراکم گربه سانان متنوع و بزرگ بوده است .

به راستی هم هنگامی که فکر میکنیم روزی ببر مازندران ، یوزپلنگ آسیایی و پلنگ همه در پارک ملی گلستان امروزی زیست میکردند، منطقه گلستان را به منطقه ای بی همتا تبدیل میکردند ، با سه گربه سان بزرگ جثه .

ادامه مطلب...
۲۵ آبان ۹۸ ، ۱۳:۳۲ ۰ نظر
محمد بهشتی زواره

کتاب مبانی زیست شناسی حفاظت

 

زیست شناسی حفاظت یا  Conservation Biology شاخه مهمی از زیست شناسی است ، معروفترین مثالی که معمولا در منابع بومشناسی زده میشود و با استناد به آن شروع توجه به حفاظت مثال زده میشود ، انقراض کبوتر مسافر که جمعیت فراوانی در آمریکا داشت ؛ است ( به دلیل شکار بی رویه)  این پرنده در دهه های اولیه قرن بیستم منقرض شد.

ادامه مطلب...
۲۳ آبان ۹۸ ، ۱۱:۴۲ ۰ نظر
محمد بهشتی زواره

شکار پرندگان مهاجر

دامهای هوایی فریدونکنار ، ایرنا

این روزها ، آمار مختلفی از شکار پرندگان مهاجر در فریدونکنار خصوصا و دیگر نقاط کشور عموما به چشم می خورد . از جمله در مقاله ای در روزنامه گاردین ، این رقم یک میلیون ذکر شده است (فقط برای فریدونکنار ، جمعیت کلی دو میلیون برآورد شده است که تخمین زده شده نیمی از آنها شکار میشوند. )

ادامه مطلب...
۰۵ آبان ۹۸ ، ۱۲:۳۳ ۰ نظر
محمد بهشتی زواره