۴ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

سفر ویکتور لوچه به قلمرو گربه شنزارها - قسمت دوم

یک تصویر دیگر از پراکنش گربه شنی ، از ویکی پدیا ، در این نقشه همچنان پاکستان و یمن و اسرائیل به عنوان نقاطی که گربه شنی در آن منقرض محسوب شده است آمده (رنگ زرد) ، اما زیستگاههای ایران بروز شده و در این مورد دقیق تر است (رنگ قرمز زیستگاههای فعلی گربه شنی در جهان را نشان میدهد) . نقشه قبلی در مطلب قبل از iucn گرفته شده است .

در مطلب قبلی قسمت اول را خواندید و در اینجا قسمت دوم : 

یکی از تحقیقات جالب بر روی گربه شنی ، تحقیقی است که در سال 1988 توسط مناحیم عبادی (Menahem abbadi) ، زیست شناس میدانی در در دره عربا (Arabah or Arava) در اسرائیل با زنده گیری و نصب قلاده ماهواره ای انجام شده است. در این مطالعه 4 گربه شنی با استفاده از تله زنده گیری شدند ، در تله ها از جربیل ، جرد و موش (spiny mice) استفاده شد .

ادامه مطلب...
۲۲ تیر ۹۸ ، ۱۳:۲۱ ۰ نظر
محمد بهشتی زواره

سفر ویکتور لوچه به قلمرو گربه شنزارها - قسمت اول

پراکنش گربه شنی در جهان طبق نقشه iucn ، گربه شنی - طبق این نقشه - در یمن ، اسرائیل و پاکستان منقرض شده است ، همچنین اکثر نقاطی که به عنوان زیستگاه احتمالی گربه شنی در ایران از سوی iucn در این نقشه آمده است ، جزء نقاط مستند حضور گربه شنی در ایران است (رنگ زرد) ، همچنین نقاط بنفش زیستگاه فعلی گربه شنی در جهان را نشان میدهد. منبع


هنگامی که در سالهای 1855 و 1856 اولین گروه اکتشافی نظامی فرانسوی به منطقه شمال صحرا در قاره آفریقا رسیدند ، به همکار طبیعی دانشان ویکتور لوچه برخورد کردند.  ویکتور لوچه بود که برای اولین بار هنگامی که تپه های شنی شرق  الجزایر ( در منطقه Negoussa  در نزدیکی مرز لیبی ) را میپیمود ، گربه شنی را شناسایی و گزارش کرد. لوچه گربه را به پاسداشت فرمانده گروه اکتشافی Commandant Margueritte با نام Felis margarita  نامگذاری کرد.

ادامه مطلب...
۲۰ تیر ۹۸ ، ۱۵:۱۸ ۰ نظر
محمد بهشتی زواره

داستان شکار و شکارچی ، پلنگ و تشی (بخش دوم)

پلنگ ، پارک ملی گلستان ، تصویر از موسسه حیات وحش میراث پارسیان

بخش دوم (بخش اول را اینجا بخوانید ) : تا به حال تعدادی تحقیق در مورد طعمه های پلنگ در ایران صورت گرفته است . یکی از جامع ترین آنها تحقیقی است که المیرا شعر بافی بر روی پلنگ های پارک ملی گلستان انجام داده  است . در طی این تحقیق مابین اسفند 1387 تا اسفند 1388 از دو منطقه تنگه گل (جنگلی) و دگرمانلی (استپی)  در پارک ملی گلستان ، مجموعا 113 سرگین مورد بررسی قرار گرفت ، در این سرگین ها گونه های زیر بیشترین حضور را داشتند : گراز (54%) ، قوچ و میش (18%) ، کل و بز (9%) و دام (8%) ².

ادامه مطلب...
۱۵ تیر ۹۸ ، ۱۲:۰۴ ۱ نظر
محمد بهشتی زواره

داستان شکار و شکارچی ، پلنگ و تشی (بخش اول)

پلنگ آفریقایی در تلاش برای شکار تشی(نمونه آفریقایی) ، Dave Hamman ، بوتسوانا

در زیستگاههای ایران تشی (با نام علمی Hystrix indica) یکی از آشناترین جونده هاست ، دلایل مختلفی وجود دارد که این جونده را مشهور کرده است ، یکی از شاخص ترین ها اعتقاد برخی مردم محلی به شفا بخشی گوشت تشی است ، تشی که در برخی نواحی چوله و سیخور هم نامیده می شود ، در باور بسیاری از مردم گوشتی دارد که درمان درد مفاصل است ¹، باوری که البته تابحال از نظر علمی من تاییدیه ای برای آن ندیده ام .

ادامه مطلب...
۱۳ تیر ۹۸ ، ۱۳:۵۴ ۰ نظر
محمد بهشتی زواره